ZACKO CONSULT  
 HOE KAN IK EEN BEDRIJF KOPEN?

Het kopen van een bedrijf is een proces met vele dimensies. In welk kader wordt deze overname gedaan? Betreft het een overname van een concurrent? Een complementair bedrijf (uit de bedrijfskolom)? Wat is het traject na de overname en hoe integreer ik de nieuwe activiteit?

Op basis van uw doelstellingen en onze ervaring bepalen wij, samen met u, hoe dit overnameproces vormgegeven wordt. Ons streven is om een waardevolle bedrijfsoverdracht te realiseren voor de betrokken partijen. Een succesvolle fusie en integratie die als basis kan dienen voor de groei van uw onderneming. 


HET PROCES

Alles wat wij doen draait om het realiseren van een succesvolle kooptransactie. Echter: wanneer is het een succes? Vanzelfsprekend als we voor u de best mogelijke deal realiseren. Maar wij vinden het ook belangrijk dat alle partijen met een goed gevoel op de overname kunnen terugkijken. 

In een oriënterend gesprek  bespreken we wat je  met de transactie wilt bereiken. Hierin onderscheiden wij de volgende stappen in het verkoopproces:

  • Analysen van de mogelijke wensen en eisen
  • De waarde bepaling
  • Het opstellen van een informatie memorandum (IM)
  • Het benaderen van potentiële partijen
  • het voeren van de onderhandelingen
  • Intentieverklaring
  • Due Dilligence
  • Het afsluiten van de deal

 

WEES VOORBEREID

Een goede voorbereiding van de hiervoor genoemde opties is alles. Vragen als: Zijn de voorwaarden die je stelt wel reëel? Is de financiering haalbaar? Wat gebeurt er daarna? Welke fiscale issues spelen er?                                  Voorgenoemde kwesties liggen vaak erg gevoelig en het afbreuk risico is groot. 

Laat je daarbij begeleiden want dit zal direct effect hebben op de transactiewaarde en dealzekerheid. Je wilt er vast niet aan denken wat de gevolgen zijn als het traject niet slaagt. 

Heeft u behoefte om hierover te sparren met een expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn